Actualment trobem al mercat més de 17.000 aplicacions de salut de les quals 7.000 es troben a Espanya. D’aquestes 7.000 aplicacions un 70% van dirigides al pacient i l’altre 30% a professionals de la salut. Un estudi a revelat que un 55% de la població busca informació de salut a través de la xarxa, el perfil del buscador freqüent són dones de 35 a 40 anys que volen sentir-se bé. S’ha de vigilar donat que tota persona amb accés a la xarxa es vulnerable a rebre informació dolenta o poc fiable, per això, a través d’aquest escrit us volem fer arribar informació útil per poder utilitzar aquestes eines de forma segura i fiable.

¿Què és una APP?

El terme app és una abreviatura de la paraula en anglès application. Podríem definir una app com un programa amb característiques especials. Es refereix sobretot a aquelles aplicacions destinades a tabletes o telèfons del tipus Smartphone.

Avui en dia existeixen una gran quantitat d’aplicacions destinades a temes de salut, però com podem saber si són fiables?

http://m1.paperblog.com/i/149/1497355/msalud-directorio-europeo-aplicaciones-salud--L-Of33BZ.pngDes de la Direcció General de Xarxes de Comunicació de Contingut i Tecnologia de la Comissió Europea han creat un Directori Europeu d’Apps de Salut 2012-2013: http://stwem.files.wordpress.com/2012/10/pv_appdirectory_final_web_300812.pdf,

per així guiar als usuaris a apps de salut útils i fiables.

Aquest Directori Europeu d’Apps de Salut 2012-2013 se centra en recomanar aplicacions de salut per associacions de pacients, i s’adreça als usuaris interesants en la gestió de la salut i el benestar. Alhora de introduir una aplicació dins el directori S’ha tingut en compte: a qui va destinada, l’avaluació dels usuaris, el nivell d’ús i, per últim, el valor del desenvolupador de l’app.

Per tant, per valorar la fiabilitat d’una app s’haurà de tenir en compte l’opinió dels usuaris, el nivell d’ús d’altres pacients, i sobretot qui hi ha darrera de cada una de les aplicacions.

Dins del Directori Europeu s’inclouen més de 200 aplicacions on trobem des d’aplicacions gratuïtes fins d’altres que tenen un cost elevat, també es poden trobar preus variats d’una mateixa aplicació en funció del dispositiu. Cal remarcar que a dia d’avui s’hi troben dues aplicacions en català: mobiCeliac [XL] i Special Stories.

Us posem uns exemples d’apps de salut:

MobiCeliac[XL]: està destinada aquelles persones celíaques i sensibles al Gluten. Inclou una llista actualitzada permanentment de aliments sense gluten, una guia d’establiments “sense gluten” i un escàner lector de codis de barres.  Aquesta aplicació té una versió gratuïta i una de pagament, i es troba disponible per Android, iPhone i BlackBerry.

iPediatric: és una aplicació bastant popular avui en dia, està destinada a pares, cuidadors o tutors de bebès de 0 a 12 mesos. Permet fer un seguiment del bebè i obtenir ajudar en les diferents etapes.

Aquests són dos exemples de moltes de les apps que es troben en aquest directori.

 

Donat que avui en dia cada cop més tenim dispositius més moderns i amb més utilitats, i que la població tendeix a modernitzar-se amb les tecnologies, aniran creant-se més apps de salut. Per tant, recordar en tot moment de buscar la fiabilitat de la aplicació i si és necessari consultar el nostre professional sanitari, donat que arribarà un moment en el qual també es prescriuran per part d’aquests.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *